Flødekartofler   

  

 

Ca.  1,2 kg kartofler (4 personer) 

½ liter piskefløde 

2 løg (evt. hvidløg) 

2 tsk. Salt 

Peber 

Evt. muskatnød 

Ca. 200 g revet ost 

  

Kartofler og løg skrælles og skæres i skiver (evt. tern). Kartofler og løg lægges lagvis i et ildfast fad, drysses med krydderier og overhældes med fløde. Der afsluttes med at drysse ost over, og retten er færdig til at sætte i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader. 

  

Man kan evt. erstatte osten med mornay sauce. 

  

Flødekartofler kan serveres til f.eks. Kogt skinke, oksemørbrad, culotte steg, helstegt oksefilet, forskellige grillretter osv. 

  

Anbefalet tilbehør til flødekartofler: 

  

Frisk salat (er næsten et must) 

Flutes